Flere og flere spiser Keto-vafler til morgenmad. Her får du historien og opskriften bag den populære spise.
Det kræver hverken sukker eller hvedemel at lave en lækker vaffel, som både mætter og smager sødt. Det er de populære keto-vafler et godt eksempel på. De bliver sprøde som almindelige vafler, men du undgår de mange hurtige kulhydrater.
Vaflerne laves med få ingredienser blandt andet kokosolie og mandelmel. Derudover tilsættes æg, vanilje og lidt stevia.
Opskriften på Keto-vafler:
- 4 æg
- 1,5 dl kokosmælk
- 3 spsk smeltet kokosolie
- 2 dl mandelmel
- 2 spsk stevia
- 1 tsk bagepulver
- 1 tsk vanilje
Alle ingredienser røres sammen til en jævn dej. Husk altid at putte våde ingredienser i de tørre, så du undgår klumper. Når du har pisket dejen sammen, så hældes den i et opvarmet vaffeljern og bages indtil vaflerne er gyldne og let sprøde.
Keto-vafler med lavt kulhydratindhold
Opskriften giver cirka fire vafler, men kan nemt fordobles, hvis hele familien skal spise med.
Vaflerne får en let og luftig konsistens, men de er faste nok til at bruges som dessert med forskellige toppings som friske bær, nødder eller sukkerfri sirup.
Vaflerne kan gemmes i køleskabet i op til tre dage og genopvarmes i brødristeren, airfryeren eller ovnen. De kan også fryses og varmes direkte fra frost.
Keto-morgenmad vinder frem
Keto-vafler giver typisk et stabilt blodsukker modsat andre morgenmadsprodukter med mange kulhydrater. Det skyldes, at protein og sunde fedtstoffer udgør basen i Keto-vaflerne. De er derfor også utrolig mættende og fungerer godt som både morgenmåltid og en hurtig frokost. Kombinationen af få ingredienser og enkel tilberedning gør, at mange prøver dem af.