Nyt Samsung køleskab bruger kunstig intelligens til at genkende madvarer og foreslå retter, så indholdet ikke går til spilde.
Brugbare rester, glemte madvarer og oversete grøntsager ender ofte i skraldespanden. Men det kan måske være slut, når Samsung lancerer sit nye køleskab med AI teknologi. Ved hjælp af kunstig intelligens genkender køleskabet op til 37 forskellige madvarer – og foreslår opskrifter, der passer til det, der allerede ligger på hylderne.
Funktionen hedder AI Vision Inside og er en del af Samsungs nye generation af 4-dørs og side-by-side køleskabe. Tanken er, at forbrugerne skal kunne udnytte det, de allerede har købt, før de handler ind igen. Det nye køleskab kan altså både bidrage i kampen mod madspild, man kan også mindske madbudgettet.
På køleskabet er der indbygget en 9-tommer skærm, der viser forslag til opskrifter, som kan laves ud fra indholdet i køleskabet. Når systemet har genkendt en vare flere gange, foreslår det også at gemme varen som en fast ingrediens. På den måde bliver det nemmere at holde styr på, hvad der er brugt – og hvad der stadig ligger tilbage.
Madteknologi skal gøre det nemmere at bruge det hele
Systemet adskiller sig fra traditionelle skærme på køleskabe ved at være integreret med kunstig intelligens.
I takt med at teknologien bliver bedre, udvides antallet af genkendelige madvarer. Tidligere har den slags funktioner haft svært ved at kende forskel på produkter og emballager, men med opdateringer i systemet bliver genkendelsen mere præcis.
Det banebrydende ved den nye generation af køleskabe
Genkendelsen af fødevarer i den nye generation af køleskabet er langt bedre end tidligere modeller. Køleskabet bliver pludselig en aktiv medspiller i forhold til opskrifter og udnyttelse af ingredienser, så intet går til spilde.
Priserne for de nye modeller starter ved 20.999 kr. for side-by-side-versionen og 34.249 kr. for 4-dørs-modellen. Begge varianter er udstyret med den nye skærm og kan kobles til Samsungs øvrige smart home-system.
Samsung forventer at lancere køleskabene på det danske marked i løbet af 2025.